10/12/2020

Κοινή επιστολή 53 Γερμανών και Ελλήνων ευρωβουλευτών στη Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ για αναστολή της εξαγωγής των γερμανικών υποβρυχίων στην Τουρκία

Γερμανοί και Έλληνες ευρωβουλευτές, 53 επί συνόλου, καλούμε την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ να αναστείλει την εξαγωγή υποβρυχίων στην Τουρκία.

Οι 53 ευρωβουλευτές “ανησυχούν πολύ για τις απειλές ανάληψης στρατιωτικής δράσης της Τουρκίας εναντίον κρατών μελών της ΕΕ στην Ανατολική Μεσόγειο και φοβούνται ότι η Τουρκία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει υποβρύχια που παράγονται στη Γερμανία σε αυτή τη σύγκρουση”.

Η επιστολή προέκυψε από κοινή πρωτοβουλία της Γερμανίδας ευρωβουλεύτριας των Πρασίνων Χάννα Νόιμαν και της Ελληνίδας ευρωβουλεύτριας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μαρίας Σπυράκη.

Μεταξύ άλλων, την συνυπογράφουν οι εξής Έλληνες ευρωβουλευτές: Νίκος Ανδρουλάκης, Κώστας Αρβανίτης, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Εμανουήλ Φράγκος, Αλέξης Γεωργούλης, Εύα Καϊλή, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Πέτρος Κόκκαλης, Στέλιος Κούλογλου, Έλενα Κουντουρά, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Γιώργος Κύρτσος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Δημήτρης Παπαδημούλης, Ελίζα Βόζενμπεργκ και Θοδωρής Ζαγοράκης.