19/04/2023

Απάντηση της εκπροσώπου τύπου της Ευρωομάδας της Νέας Δημοκρατίας, στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την «τροπολογία Παπαδημούλη» για τον φράκτη στον Έβρο: «Ακόμη και τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ αντί συγγνώμης προσπαθεί να παραπλανήσει»

«Ακόμη και τώρα, που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απάντησε αποστομωτικά στην ντροπιαστική «τροπολογία Παπαδημούλη», στο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν ζητούν μια συγγνώμη, αλλά προσπαθούν ξανά να παραπλανήσουν. Μάταιο. Η Ελλάδα και η Ευρώπη σας απάντησαν» τόνισε σε δήλωση της εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, σε συνέχεια της σημερινής ψηφοφορίας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις «Κατευθυντήριες γραμμές για τον προϋπολογισμό του 2024 – Τμήμα III» και σε απάντηση στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Η κ. Ασημακοπούλου επισήμανε ότι η τροπολογία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος πέρασε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με ευρεία πλειοψηφία και μάλιστα την ψήφισαν οι Ευρωβουλευτές του Μακρόν, «ακόμη και ο κ. Κύρτσος». Συγκεκριμένα-όπως σημειώνει η εκπρόσωπος της ευρωομάδας της ΝΔ- το κείμενο της τροπολογίας του ΕΛΚ αντανακλά ακριβώς τα Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Και η κ.Ασημακοπούου κατέληξε:

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα συνεχίσει να έχει ισχυρή φωνή στη διαδικασία κατάρτισης του προϋπολογισμού της Ένωσης για το 2024. Τίποτα δεν χάθηκε. Αφού ο ΣΥΡΙΖΑ κόπτεται τόσο πολύ να περάσει τις κατευθυντήριες γραμμές, ας απαντήσει γιατί απείχε στην τελική ψηφοφορία επί της Έκθεσης. Η Ευρωομάδα της Νέας Δημοκρατίας και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα υπερψήφισαν το τελικό κείμενο.

Η αλήθεια είναι πως οι κατευθυντήριες γραμμές για τον προϋπολογισμό δεν πέρασαν για μια σειρά από θέματα (όπως είναι οι αμβλώσεις), και όχι λόγω της τροπολογίας του ΕΛΚ υπέρ της χρηματοδότησης του φράχτη. Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τα είχε ποτέ καλά με την αλήθεια. Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, η Νέα Δημοκρατία και το ΕΛΚ θα συνεχίσουν να μάχονται υπέρ της Ελλάδος στο Ευρωπαϊκό Κονοβούλιο, στην Κομισιόν και στο Συμβούλιο και ας έχουν απέναντι το ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα πετύχαμε μία νίκη για την Ελλάδα!»