12/02/2020

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του ΕΚ για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού, του ρατσισμού και του μίσους στην Ευρώπη

“Κύριε Πρόεδρε,
Αξιότιμοι συνάδελφοι,

Την τελευταία δεκαετία, ο αντισημιτισμός έχει επανακάμψει εκ νέου στην Ευρώπη.

Παρά το γεγονός ότι αποδεικνύεται αντικειμενικά, σύμφωνα με έρευνα του 2019 του «Ευρωβαρόμετρου», υπάρχει μια εκπληκτική διαφοροποίηση στην αντίληψη του αντισημιτισμού στην Ευρώπη. 89% των Εβραίων νοιώθουν ότι ο αντισημιτισμός έχει αυξηθεί σημαντικά κατά τα τελευταία 5 χρόνια, ενώ μόνο το 36% των Ευρωπαίων πολιτών συμφωνεί σε αυτό.

Η Ευρώπη δεν μπορεί να επιτρέψει να εξαπλωθεί το δηλητήριο του αντισημιτισμού. Πρέπει να υποστηρίξει και να προστατεύσει τους Εβραίους πολίτες της και πρέπει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά όσους προωθούν τον αντισημιτισμό.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Χεζμπολάχ, ο πιο θανατηφόρος αντιπρόσωπος του Ιράν, είναι μια δογματική, βίαιη, αντισημιτική οργάνωση η οποία αποτελεί σοβαρή απειλή για τις ζωές των Εβραίων στην Ευρώπη.

Παρά ταύτα η ΕΕ αρνείται να ακολουθήσει τα βήματα των κοντινότερων συμμάχων της, των ΗΠΑ, του Καναδά και του Ηνωμένου Βασιλείου, και να δώσει τέλος στην ψευδεπίγραφη διάκριση μεταξύ «στρατιωτικού» και «πολιτικού» βραχίονα – μια διάκριση που η ίδια η Χεζμπολάχ απορρίπτει ως ανέκδοτο!

Αυτή η υποκρισία πρέπει να τελειώσει, η ΕΕ πρέπει να συμπεριλάβει την ενιαία Χεζμπολάχ στη λίστα τρομοκρατών της εάν η ΕΕ θέλει να είναι αξιόπιστη και -το σημαντικότερο- αποτελεσματική στην αντιμετώπιση του αντισημιτισμού και των απεχθών πράξεων στις οποίες αυτός οδηγεί.”

Δείτε το βίντεο της παρέμβασης εδώ