19/05/2021

Γραπτή Δήλωση στην Ολομέλεια του ΕΚ : “Είναι καιρός η ΕΕ να αποκτήσει ηθική διαύγεια και να διακηρύξει τη Χαμάς ως εντελώς ανήθικη, κακιά και ως παγκόσμια απειλή.”

Την τελευταία εβδομάδα, η Χαμάς εκτόξευσε χιλιάδες ρουκέτες από τη Γάζα προς ισραηλινές πόλεις και κωμοπόλεις με στόχο να προκαλέσει χάος, καταστροφή και θάνατο.

Αυτός ο ανανεωμένος γύρος εχθροπραξιών είναι αποτέλεσμα παλαιστινιακής υποκίνησης, όχι ισραηλινής επίθεσης, και είναι αποκλειστική ευθύνη της Χαμάς, με τη βοήθεια του Ιράν.

Πρόκειται ουσιαστικά για την προσήλωση της Χαμάς στη δολοφονία του εβραϊκού λαού και στην ισοπέδωση του Ισραήλ, μιας φιλελεύθερης δημοκρατίας -με τις όποιες ατέλειες – που σέβεται το κράτος δικαίου.

Η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση, επίσημα αναγνωρισμένη από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αυστραλία, τον Καναδά και την Ιαπωνία.

Η ιδεολογία της Χαμάς εγκαλεί απροκάλυπτα σε γενοκτονία των Εβραίων και δεν θα σταματήσει μέχρι να το πετύχει, δολοφονώντας αμάχους – σε όποια πλευρά και αν βρίσκονται.

Και έτσι, από τη μία το Ισραήλ καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να αποφύγει τις απώλειες αμάχων και από τις δύο πλευρές, ενώ από την άλλη η Χαμάς πυροβολεί ισραηλινούς πολίτες μη διστάζοντας να χρησιμοποιήσει ακόμα και παιδιά ως ανθρώπινες «ασπίδες.»

Θα χρησιμοποιήσει τζαμιά και σχολεία για να αποθηκεύσει όπλα, θα χρησιμοποιήσει νοσοκομεία ως προπύργια και θα σκοτώνει αλόγιστα.

Είναι καιρός η ΕΕ να αποκτήσει ηθική διαύγεια και να διακηρύξει τη Χαμάς ως εντελώς ανήθικη, κακιά και ως παγκόσμια απειλή.