23/10/2020

Ελάτε να αποφασίσουμε μαζί για το μέλλον της Ελλάδας μας!

Στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα υποστηρίζουμε με πάθος, το πολυμερές, ελεύθερο και δίκαιο εμπόριο με απόλυτο σεβασμό στις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες.

Αν αναρωτιέστε γιατί στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα μας απασχοληθεί ιδιαίτερα το διεθνές εμπόριο αυτή τη στιγμή, θα σας πω αμέσως:

Το «εμπόριο» είναι μέσα στην καθημερινότητά μας, στην Ελλάδα που είναι η πατρίδα μας, αλλά και στην Ευρώπη, που είναι το σπίτι μας.
Το διεθνές εμπόριο, αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και βασικός μοχλός ανάπτυξης της ευρωπαϊκής οικονομίας.
H ΕΕ είναι μια ενιαία αγορά με πάνω από 400 εκατομμύρια καταναλωτές.
Οι εξαγωγές της ΕΕ στον κόσμο δημιουργούν προστιθέμενη αξία 2,3 τρισεκατομμυρίων ευρώ και υποστηρίζουν 36 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στην ΕΕ.
Η ΕΕ έχει συνάψει πάνω από 40 εμπορικές συμφωνίες με σχεδόν 80 χώρες.
Μετά την οικονομική κρίση, αλλά και την πανδημία του COVID 19 που άλλαξε τη ζωή όλων μας, η Ευρωπαϊκή Ένωση επαναξιολογεί ανάμεσα στα άλλα και την εμπορική της πολιτική. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για τον καθένα από εμάς.

Σας καλώ λοιπόν, σε όποιο μέρος της Ελλάδας κι αν βρίσκεστε, είτε είστε παραγωγός, είτε επιχειρηματίας με εξαγωγική δραστηριότητα, είτε πολίτης που ενδιαφέρεται για τις ελληνικές εξαγωγές, να μας πείτε τη γνώμη σας και να στείλετε τις προτάσεις σας για την αναθεώρηση της εμπορικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμμετέχοντας στη δημόσια διαβούλευση που λήγει στις 15 Νοεμβρίου, 2020.

Οι εξαγωγές είναι σημαντικότατο κομμάτι της ανάκαμψης της Ελληνικής Οικονομίας. Εσείς ξέρετε καλύτερα από τον καθένα τις ανάγκες σας. Οι ανάγκες σας θα γίνουν οι οδηγίες μας για να παλέψουμε μαζί για την ανάκαμψη της Ελληνικής Οικονομίας.

Ας μην αφήσουμε λοιπόν άλλους να πάρουν σημαντικές αποφάσεις που επηρεάζουν το μέλλον της πατρίδας μας. Ας δουλέψουμε μαζί ώστε η επόμενη ημέρα στον τόπο μας να είναι καλύτερη για όλους μας. Ελάτε να αποφασίσουμε μαζί για το μέλλον της Ελλάδας μας.

Διαβάστε το τελευταίο newsletter εδώ