26/07/2022

Δ.Τ. Περιοδεία στα νησιά του Αιγαίου. Επόμενος σταθμός η Σάμος.

Στο νησί της Σάμου θα βρίσκεται, στις 27 και 28 Ιουλίου, η Ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωομάδας της ΝΔ και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ως επόμενο σταθμό της περιοδείας της This is Greece”, στα νησιά του Αιγαίου.

Το πρόγραμμα της κυρίας Ασημακοπούλου, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο και μέλη του Επιμελητηρίου Σάμου. Σκοπός της συνάντησης είναι η ενημέρωση του επιχειρηματικού κόσμου και ειδικά των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, σχετικά με τη νέα διαδικτυακή πλατφόρμα της Γενικής Διεύθυνσης Εμπορίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, «Access2Markets», όπως και οι δυνατότητες ανάπτυξης του εξαγωγικού τους προφίλ και η ενίσχυση της εξωστρέφειάς τους στις διεθνείς αγορές.

Επιπλέον, η Ευρωβουλευτής θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας, κ.κ. Ευσέβιο, καθώς και μεθεσμικούς φορείς, εκπροσώπους  επιχειρήσεων του νησιού του Πυθαγόρα, αλλά και τοπικές οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας. Τέλος, η κα Ασημακοπούλου θα έχει την ευκαιρία να ξεναγηθεί στην κλειστή ελεγχόμενη δομή μεταναστών της Σάμου, όπου θα την υποδεχθεί ο Γ.Γ. Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Μάνος Λογοθέτης.