20/12/2021

Δ.Τ. «Η Ευρώπη και η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων, με στόχο τη διασφάλιση ενός ευοίωνου μέλλοντος για την εργασία στην ψηφιακή εποχή»

Τη σημασία της ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων ανέδειξε στην ομιλία της η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, στο Digital Economy Forum 2021, που διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021.

Συμμετέχοντας στο πάνελ, με θέμα «Το Μέλλον της Εργασίας – Αναζητώντας το Ταλέντο», η κα Ασημακοπούλου μίλησε για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε σχέση με τις νέες μορφές εργασίας, τονίζοντας, παράλληλα, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας στην ψηφιακή εποχή.

Στην ομιλία της παρουσίασε τα ευρωπαϊκά προγράμματα, που χρηματοδοτούν την ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων τόσο των νέων όσο και των ενηλίκων, ενόψει των προκλήσεων που προκύπτουν, από τις νέες μορφές εργασίας στην εποχή μας.

Τέλος, αναφέρθηκε στο ολοένα και πιο επίκαιρο θέμα των ψηφιακών νομάδων (digital nomads). Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων, με την ψήφιση του νόμου που θεσμοθετεί ειδική βίζα εισόδου και παραμονής στην Ελλάδα πολιτών τρίτων χωρών, που εργάζονται εξ αποστάσεως, διασφαλίζοντας ένα ευοίωνο μέλλον για την εργασία στην ψηφιακή εποχή.