25/03/2021

Χρόνια Πολλά Ελλάδα μας!

Σήμερα γιορτάζουμε την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, το μεγαλύτερο ιστορικό γεγονός της νεότερης ιστορίας µας, αφού με τον νικηφόρο αγώνα των ηρώων μας, το ελληνικό έθνος απέκτησε κρατική υπόσταση. 

Γιορτάζουμε και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, το σύμβολο της ελπίδας για τη σωτηρία του ανθρώπου, που ταυτίστηκε με τη λύτρωση του έθνους από τη σκλαβιά.

Με τιμή και σεβασμό στη μνήμη των αγωνιστών της Επανάστασης του 1821, 200 χρόνια μετά, αισθανόμαστε δέος μπροστά σ’ αυτό το θαύμα που όλοι μαζί, ενωμένοι, κατάφεραν, για να έχουμε εμείς σήμερα πατρίδα ελεύθερη και αυτόνομη. 

«Γιατί στο θαύμα κι όχι στη λογική, χρωστάει την ανάστασή του το Γένος» έχει πει ο στρατηγός Μακρυγιάννης και αυτή είναι η ουσία της Επανάστασης: η ελπίδα και η πίστη στο θαύμα της νίκης, που αιώνες τώρα ποτίζει την ελληνική ψυχή.

Αισθανόμαστε υπερηφάνεια και συγκίνηση, για το θαύμα αυτού του τόπου, του τόσο μικρού στον χώρο μα τόσο απέραντου στον χρόνο, «που δεν έχει άλλο αγαθό παρά τον αγώνα του λαού του, τη θάλασσα, και το φως του ήλιου», όπως λέει ο Γιώργος Σεφέρης.

Χρόνια μας πολλά Ελληνίδες και Έλληνες!


Μήνυμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την Εθνική Επέτειο.


«Ας είναι, η επέτειος της εθνικής μας αναγέννησης, μια υπόσχεση ότι θα βγούμε από αυτόν τον πόλεμο νικητές, ενωμένοι και δυνατοί, όπως μόνο οι Έλληνες μπορούν.»

Διαβάστε εδώ το άρθρο μου στο «Μέλαθρον Οικουμενικού Ελληνισμού» που δημοσιεύθηκε στο ΑΦΙΕΡΩΜΑ 1821-2021