17/12/2021

Άρθρο στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: “ΝΔ. Ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα που συμβάλλει καθοριστικά στην πορεία της Ελλάδας προς τα εμπρός.”

Με όραμα μια Ελλάδα ισχυρή, πρωταγωνιστή των ευρωπαϊκών εξελίξεων, η Νέα Δημοκρατία, ανταποκρίνεται στις σύγχρονες προκλήσεις και παράλληλα παραμένει ένα κόμμα συνεκτικό, βαθιά δημοκρατικό, με γρήγορα αντανακλαστικά και ισχυρά ερείσματα στην κοινωνία.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής, για την ανάδειξη του νέου γραμματέα, ο απολογισμός των δράσεων της παράταξής μας υπήρξε πραγματικά εντυπωσιακός. Τους τελευταίους 28 μήνες, η Νέα Δημοκρατία, με την οργανωμένη βάση της, όχι μόνο επικοινωνεί το σημαντικό έργο της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά συνεισφέρει με ιδέες και προτάσεις στη διαμόρφωση της ασκούμενης πολιτικής, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της ελληνικής κοινωνίας.

Η συνεχής επαφή και επικοινωνία των στελεχών του κόμματος με συμπολίτες μας, σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας, αλλά και με την ελληνική ομογένεια, υπήρξε καταλυτική, για την τροφοδότηση και τη διαμόρφωση των θεμάτων της κυβερνητικής ατζέντας. Ραχοκοκαλιά, άλλωστε της παράταξής μας ήταν και είναι διαχρονικά οι άνθρωποι της, που δίνουν τον παλμό, όχι μόνο στο κόμμα μας, αλλά και στην κυβερνητική πολιτική, όπως έχει πει ο Πρωθυπουργός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο εσωκομματικός διάλογος, μέσα από γόνιμες πρωτοβουλίες και διαβουλεύσεις, οδήγησε στην υιοθέτηση μιας ατζέντας κυβερνητικών στόχων για κρίσιμες μεταρρυθμίσεις, εν μέσω μάλιστα της πανδημίας, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και εκσυγχρονίζουν την οικονομία μας, διευκολύνουν την ανάπτυξη και προστατεύουν την εργασία, την εκπαίδευση και τις δημοκρατικές διαδικασίες. Ακόμη και στην πρόκληση της κλιματικής κρίσης, η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε ιδέες και προτάσεις που τροφοδότησαν σημαντικά νομοσχέδια, για την προστασία του περιβάλλοντος και των πολιτών.

Ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας, επίσης, με ευαισθησία απέναντι σε σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα και χωρίς προκαταλήψεις, δημιούργησε δίκτυα εθελοντών που στήριξαν και στηρίζουν ευάλωτες ομάδες συνανθρώπων μας. Η Εθελοντική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς, που ενισχύει τον συνεκτικό πυρήνα του κόμματός μας, στα πρότυπα όλων των μεγάλων ευρωπαϊκών πολιτικών παρατάξεων.

Η Νέα Δημοκρατία όμως, είναι εξίσου ενεργή και σε ευρωπαϊκά ζητήματα. Οι Ευρωβουλευτές, σε συνεχή διάλογο με τα στελέχη του κόμματος, εργαστήκαμε για θέματα που βρίσκονται στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής ατζέντας και καθορίζουν τις ζωές όλων μας. Τέτοια θέματα ήταν για παράδειγμα η νέα εμπορική πολιτική της ΕΕ και η επανεκκίνηση του παγκόσμιου τουρισμού, την οποία καθόρισε το Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό, μια ελληνική ιδέα που υιοθετήθηκε και εφαρμόστηκε πανευρωπαϊκά. Ένα μέτρο που «ξεκλείδωσε» τις μετακινήσεις, εντός της ΕΕ, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά τις επιπτώσεις της πανδημίας στην ελευθερία των μετακινήσεων. Ως Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μάλιστα, συνεργάστηκα στενά με στελέχη του κόμματος, Περιφέρειες και Επιμελητήρια, σε μια πανελλαδική εκστρατεία προβολής και ενημέρωσης με στόχο την μέγιστη αξιοποίηση της διαδικτυακής πλατφόρμας Access2Markets, από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μας.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η παράταξή μας βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή, συνομιλώντας με την κοινωνία, απαντώντας σε κάθε πρόκληση με σχέδιο και στρατηγική και οικοδομώντας σχέσεις εμπιστοσύνης με τους Έλληνες πολίτες. Η μεγάλη συμμετοχή στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές, άλλωστε, απέδειξε ότι ο κόσμος μας εμπιστεύεται, δίνοντας στην παράταξή μας την ισχύ, την ώθηση και την ενέργεια, να συνεχίσει το έργο της για το καλό της πατρίδας μας.

Στις εσωκομματικές εκλογές η Νέα Δημοκρατία, για άλλη μια φορά, πρωταγωνίστησε στις σύγχρονες ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες, καθώς είναι το πρώτο κόμμα στην Ελλάδα που καθιέρωσε την ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Η εκλογή του νέου γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, από την άλλη πλευρά, σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο και ανοίγει μια νέα σελίδα στην πορεία της παράταξής μας. Η νέα γενιά έχει τις ευκαιρίες που δικαιούται και παίρνει τη σκυτάλη, κληρονομώντας, όμως, μια σπουδαία παρακαταθήκη, ως πυξίδα, για τη συνέχεια του έργου της.

Ως Ευρωβουλευτής, είμαι υπερήφανη που η Νέα Δημοκρατία αλλάζει και εξελίσσεται σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα, πρωτοπόρο και ισχυρό, γιατί ισχυρή Νέα Δημοκρατία, σημαίνει ισχυρή Ελλάδα!

Δημοσιεύθηκε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ στις 17.12.2021