24/07/2020

Α.M. Ασημακοπούλου για Πακέτο Ανάκαμψης: “Επιτέλους…ας πάμε μαζί παρακάτω την Ευρώπη”

«Επιτέλους…ας πάμε μαζί παρακάτω την Ευρώπη» είπε εμφατικά η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κ. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, αναφορικά με την πρόσφατη συμφωνία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το Ευρωπαϊκό Πακέτο Ανάκαμψης.

Σε παρέμβαση της στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου χαρακτήρισε την συμφωνία «γενναίο άλμα προς την περαιτέρω ενοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και «καθοριστική για την πορεία της Ευρώπης»

Η κ. Ασημακοπούλου τόνισε ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επιτέλους κατάλαβε όσα έλεγε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αφουγκραζόμενο τα αιτήματα των Ευρωπαίων πολιτών, πως έπρεπε να σταθεί «στο ύψος των περιστάσεων» και να αντιμετωπίσει την πανδημία «με θάρρος, αλληλεγγύη και περισσότερη Ευρώπη». Πρόσθεσε επίσης πως εισάκουσε και τις φωνές ορισμένων αρχηγών Κρατών Μελών, όπως αυτή του Πρωθυπουργού της Ελλάδος, Κυριάκου Μητσοτάκη, που έλεγε ότι «αντιμετωπίζουμε μια άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση και δεν έχουμε το περιθώριο να εμφανιστούμε διαιρεμένοι ή αδύναμο».

Τέλος, υπογράμμισε ότι πρέπει ταχύτατα να ολοκληρωθεί αυτή η φιλόδοξη προσπάθεια προς όφελος των Ευρωπαίων πολιτών, «με γνώμονα την αλληλεγγύη, τη συνοχή και με διαδικασίες που θα συμβάλλουν στην αποφασιστική διαφύλαξη των δημοκρατικών διαδικασιών που εγγυάται το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με σεβασμό στις αρχές και αξίες της Ενωμένης Ευρώπης».

Ακολουθεί το κείμενο της τοποθέτησης της κας Ασημακοπούλου στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά τη συζήτηση του Ευρωπαϊκού Πακέτου Ανάκαμψης:

«Επιτέλους….Συμφωνία!
Επιτέλους…το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο μετά από διαπραγματεύσεις βρήκε μια κοινά αποδεκτή λύση και κατέληξε σε μια συμφωνία, καθοριστική για την πορεία της Ευρώπης.
Επιτέλους, καταλάβατε αυτό που σας έλεγε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αφουγκραζόμενο τα αιτήματα των Ευρωπαίων πολιτών, ότι πρέπει να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να αντιμετωπίσετε την πανδημία με θάρρος, αλληλεγγύη και «περισσότερη Ευρώπη».
Επιτέλους, ακούσατε τις φωνές ορισμένων αρχηγών Κρατών Μελών, όπως τη φωνή του Πρωθυπουργού της Ελλάδος, Κυριάκου Μητσοτάκη, που σας έλεγε ότι αντιμετωπίζουμε μια άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση και δεν έχουμε το περιθώριο να εμφανιστούμε διαιρεμένοι ή αδύναμοι.
Επιτέλους, κάνατε ένα συμβιβασμό που είναι γενναίο άλμα προς την περαιτέρω ενοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Επιτέλους, δώσατε και στην πατρίδα μου, στην Ελλάδα, μια ιστορική ευκαιρία, μετά από δέκα χρόνια λιτότητας, αδικίας και πόνου, να προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για να πετύχει την παραγωγική ανασυγκρότησή της.
Πρέπει ταχύτατα να ολοκληρώσουμε την φιλόδοξη αυτή προσπάθεια προς όφελος των Ευρωπαίων πολιτών. Με γνώμονα την αλληλεγγύη, τη συνοχή και με διαδικασίες που θα συμβάλλουν στην αποφασιστική διαφύλαξη των δημοκρατικών διαδικασιών που εγγυάται το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με σεβασμό στις αρχές και αξίες της Ενωμένης Ευρώπης.
Επιτέλους…ας πάμε μαζί παρακάτω την Ευρώπη.»